Petak, 29 Septembra, 2023

Zaštita podataka

Predškolska ustanova - Vrtić "Ću - Ću" poštuje vašu privatnost i temelji svoju internet stranicu na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo. Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu vaših ličnih podataka na internet stranicama vrticcucu.edu.ba (u nastavku: internet stranica). Korištenjem ove internet stranice saglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi.

Prikupljanje i obrada ličnih podataka

Kako bi održala funkcionalnost internet stranica i omogućila usluge koje korisnici traže, Predškolska ustanova - Vrtić "Ću - Ću" na ovom web-mjestu može prikupljati i upotrebljavati lične podatke korisnika. Putem internet stranice moguće je, ovisno o svrsi, prikupljanje vaših ličnih podataka kao što su: ime i adresa e-pošte. Upisom ličnih podataka u za to predviđena polja dajete saglasnost da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dati. Predškolska ustanova - Vrtić "Ću - Ću" prikuplja podatke o vašem računaru. Ovi podaci mogu uključivati vašu IP adresu, tip pretraživača, vrijeme pristupa i adrese web stranica. Predškolska ustanova - Vrtić "Ću - Ću" prikuplja podatke o korisniku i izvan ovog web-mjesta, na temelju obrazaca upitnika uz saglasnost korisnika i u svrhe navedene u tim obrascima. Prikupljene podatke, kao i podatke koje je saznala na osnovu pružanja usluga korisnicima, predškolska ustanova - Vrtić "Ću - Ću" obrađuje u svrhu u koju su isti dati, odnosno u svrhu korištenja web stranica i pružanja željenih usluga te kako bi vam pružila informacije o uslugama koje možete koristiti. Vrtić "Ću - Ću" može koristiti navedene podatke kako bi vam pružila učinkovitiju korisničku uslugu, olakšala korištenje web stranica uklanjanjem potrebe za učestalim upisivanjem istih podataka ili za prilagodbu web stranica vašim ličnim sklonostima i interesima. Vrtić "Ću - Ću" ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Uz obavezu zadržavanja povjerljivosti, Vrtić "Ću - Ću" može dijeliti podatke s izvršiteljima obrade za određene svrhe: izradu statističke analize, omogućavanje korisničke podrške, organizaciju dostave ili slične potrebe. Ovime vas Vrtić "Ću - Ću" ujedno informiše da imate pravo na pristup svim datim ličnim podacima, kao i na njihov ispravak, pravo naknadno odustati od prethodno datih saglasnosti, djelimično ili u cijelosti, kao i pravo usprotiviti se obradi ličnih podataka u svrhe pružanja informacija o proizvodima ili uslugama, kako kod Vrtića "Ću - Ću" kao voditelja obrade ličnih podataka, tako i kod izvršitelja obrade.

Primjena kolačića

Na internet stranicama vrticcucu.edu.ba primjenjuju se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računar korisnika smješta internet pretraživač kojim se korisnik koristi. Datoteke nastaju kada pretraživač na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pretraživaču te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Pretraživač dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega. Kolačići se upotrebljavaju za funkcionisanje svih značajki internet stranica i bolje korisničko iskustvo, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tokom posjeta internet stranicama) ili trajni (na računaru korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).

Internet stranice Vrtića "Ću - Ću" ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaš računar. Stranice vrticcucu.edu.ba služe se statistikom Google Analytics, a pravila o kolačićima treće strane potražite na Google Analytics. Podatke o tome kako se korisnici koriste našom internet stranicom povremeno možemo prikupljati koristeći se i drugim alatima sličnim usluzi Google Analytics.

Sprječavanje kolačića

Ako niste saglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lahko izbrisati (ili spriječiti) na svom računaru ili mobilnom uređaju pomoću postavki pretraživača kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama pretraživača kojim se koristite ili na www.allaboutcookies.org. Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućavanje upotrebe naših internet stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcionisanje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pretraživaču.

Uvjeti i izmjene

Uvjeti ove Izjave o zaštiti privatnosti uređuju upotrebu svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja Izjave. Predškolska ustanova - Vrtić "Ću - Ću" zadržava pravo izmjene ove Izjave u bilo kojem trenutku kako bi prenijela nove važne informacije te kako biste bili informisani o načinima na koje Vrtić "Ću - Ću" na svojim internet stranicama štiti vaše podatke, te stoga preporučujemo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.

Informacije za kontakt

Predškolska ustanova - Vrtić "Ću - Ću" rado će primiti vaše komentare i sugestije u vezi s ovom Izjavom, kao i ostale primjedbe. Možete nam se obratiti na: info@vrticcucu.edu.ba