Petak, Oktobar 18, 2019

Ishrana

U našoj kuhinji se sprema zdrava hrana. Svakog dana se sprema domaće pecivo, obroci obogaćeni mnoštvom povrća i voća, te zdravi slatki obrok. Sva hrana se sprema po HACCP sistemu.

Jelovnik

HACCP

HACCP( HAZARD ANALYSIS CRITICAL CONTROL POINTS) je sistem bezbjednosti hrane koji se zasniva na analizi i kontroli potencijalnih bioloških/mikrobioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti kojima su izložene sirovine, mogućih opasnosti pri rukovanju, proizvodnji, distribuciji i konzumiranju krajnjeg proizvoda. Njegova primjena podrazumijeva poštovanje standardnih operativnih procedura i uputstava kojima se smanjuju rizici po bezbjednosti hrane.

To znači da HACCP:

  • Uspostavlja, ocjenjuje i kontroliše opasnosti koje bi mogle da utiču na bezbjednost hrane.
  • Sistem upravlja kvalitetom i bezbjednosti hrane zasnovan na prevenciji.
  • Svaki zaposleni je informisan o tome šta, kako, kada i zašto da se uradi u cilju prevencije rizika od hrane ali i svoje lične odgovornosti kako bi krajnji korisnik konzumirao zdravu i hranu.

Posljednje objave

Pratite nas