Utorak, 28 Novembra, 2023

O nama

  • Predškolska ustanova – vrtić “Ću-Ću” je ustanova koja svoj rad zasniva na programu odobrenom od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.
  • “Ću-Ću” nije samo mjesto gdje se odrasta, uči i sprema za neki budući život, već je i društvo istraživača i pustolova. Ovdje se živi djetinjstvo i stiču znanja i sposobnosti koja su djeci korisna i vrijedna, kako danas, tako i kroz život.

Cilj

  • Naš cilj je da rastemo zajedno sa djecom, pratimo njihov razvoj kroz etape odrastanja. Predškolska ustanova-vrtić “Ću-Ću” je mjesto gdje se susreću mašta i nauka, igra i bajke, gdje djeca od šest mjeseci do polaska u školu zdravo odrastaju. To je dobro i sigurno mjesto gdje se poštuju sloboda govora i izbora, otvorenost i jednakost. Oprema i program za edukaciju prati svjetske i domaće trendove u vaspitanju i razvoju djeteta. Tim licenciranih profesora predškolskog odgoja i stručnog osoblja brine da sve ide po planu namijenjenom djeci.
  • Mi vjerujemo u bezgraničnost dječijih mogućnosti i znamo da svako dijete ima sposobnost da se osjeti sretno i uspješno. Zato želimo da podijelimo naša znanja i prenesemo iskustva, kako bismo malim ljudima pomogli da lakše krenu u nove školske pobjede.
  • Naš zadatak je da svakom djetetu omogućimo uslove da prepozna sopstvene mogućnosti i da u njih vjeruje! Da stvorimo okruženje u kojem se dijete osjeća voljeno i uči da voli, gdje je poštovano i uči da poštuje sebe i druge. Svakom djetetu pristupamo sa posebnom pažnjom jer je ličnost za sebe, sa jedinstvenim potrebama, mogućnostima i razvojnim karakteristikama.

Pratite nas na društvenim mrežama

Posljednje objave